Amazon vraagt patent voor rijdende 3D-printing service

Amazon vraagt patent voor rijdende 3D-printing service
Amazon is bezig hun diensten op het gebied van 3D-printing uit te breiden met een rijdende 3D-printing service. De internetgigant heeft daarvoor patent laten aanvragen. Het bedrijf dat in juli vorig jaar begon met het aanbieden van 3D-printing, hoopt dat hun idee zal slagen.

Het patent beschrijft dat Amazon met bedrijfswagens zal rondrijden met daarin een 3D-printer aan boord. De producten die online door de klanten worden besteld, worden onderweg naar de klant toe geprint en worden ingepakt. Volgens Amazon scheelt deze nieuwe manier enorm veel tijd en kosten.

Kosten zullen worden bespaard omdat er geen opslag meer voor nodig is voor de items en tijd omdat de klant niet lang hoeft te wachten op zijn 3D-geprinte product(en). Met een beetje geluk zal Amazon de prijzen van de 3D-geprinte producten verlagen. In onderstaande overzicht kun je zien hoe Amazon de werking van de service uiteenzet.


Het idee van Amazon voor een mobile 3D-printing service klinkt mooi en het is ook een typische Amazon innovatie, denk maar eens aan de drones die worden ingezet bij bezorging van pakketten, maar er kleven ook enkele nadelen aan dit nieuwe concept.

Want hoe zit het met de bezorgers? Moeten die nu de hele dag rondrijden? En worden de chauffeurs allemaal opgeleid om een 3D-printer te kunnen bedienen, monteren/repareren en schoonmaken? Hier heeft Amazon tot nu toe nog geen antwoord voor. Het patent zelf lijkt te zijn voorbereid voor een lange tijd, die oorspronkelijk werd ingediend in november 2013.

Er zijn ook zorgen om Amazon die een andere patentaanvraag hebben ingediend. Het bedrijf wil namelijk ook een patent aanvragen op 3D-printing service. Iets wat je tegenwoordig overal al tegenkomt. Waneer Amazon begint met de mobile 3D-printing service, is nog niet bekent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.