Amerikaanse leger wil drones gaan 3D-printen

Amerikaans leger wil drones gaan 3D-printen

Amerikaanse leger wil drones gaan 3D-printen
Het Amerikaanse leger wil in de toekomst tijdens missies op locaties drones kunnen gaan 3D-printen. Het voordeel van het 3D-printen op locatie is dat het leger meteen kan beschikken over de drones. Ook kan het leger de drones met hele specifieke eigenschappen ontwikkelen. Het onderzoekslab van het Amerikaans leger gaat hiermee experimenteren.

De drones komen niet in zijn geheel uit de 3D-printer. Het idee is dat aanwezige onderdelen van drones worden aangevuld met specifieke onderdelen die gemaakt zijn met 3D-printers. Op deze manier kunnen drones sneller worden gebouwd met een duidelijk doel.

Volgens het Amerikaanse leger is het 3D-printen van drones slechts een voorbeeld van hoe 3D-printen kan worden ingezet tijdens missies. Het gaat uiteindelijk om de mogelijk om de ontwerpen en bouwen op het moment en op de locatie waar op dat moment behoefte ontstaat.

Uniformen

Het is overigens niet voor het eerst dat het Amerikaanse leger experimenteert met de 3D-print-techniek. Bijna twee jaar geleden begon het Amerikaanse leger met het op maat 3D-printen van uniformen. Het voordeel van het 3D-printen van uniformen is dat de uniformen geen naden bevatten. Naden kunnen namelijk bij wrijving hotspots ontwikkelen. Ook het gewicht van een 3D-geprint uniform is aanzienlijk minder waardoor een militair zich makkelijker kan bewegen.

Foto ter illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.