Amerikanen 3D-printen superauto

Amerikanen 3D-printen superauto

Amerikanen 3D-printen superauto
Afgelopen week heeft het Amerikaanse Divergent Microfactories, een startup uit San Francisco, ’s werelds eerste 3D-geprinte superauto geïntroduceerd. De bedoeling van de ontwikkelaars is de lancering van een wagen die een hoog prestatieniveau koppelt aan een laag gewicht en in kleine volumes in lowcost-fabrieken over de hele wereld kan worden gebouwd.

Het chassis bestaat uit geprinte carbonfiber buisjes die verbonden zijn via een knooppunt, dat ook uit de 3D-printer komt. Divergent Microfactories claimt dat het gewicht van de Blade, zoals de auto wordt genoemd, maar liefst 90%(!) lager ligt dan bij gewone auto’s. De auto weegt slechts 700 kilogram en brengt volgens de autobouwer daarmee ook minder slijtage toe aan het wegdek.

De auto heeft een motor van 700pk en rijd op zowel gas als aardgas. Daarnaast kan de auto een snelheid halen vanuit stilstand tot 60 mijl per uur.

Kevin Czinger, oprichter en chief executive van Divergent Microfactories, kondigde aan dat het bedrijf binnen een periode van achttien maanden zelf een demonstratie-fabriek wil bouwen.

Meer auto’s uit 3D-printer.
De Blade is niet de eerste 3D-geprinte auto. Er meer auto’s gemaakt met behulp van de 3D-printer. Local Motors lanceerde vorig jaar hun eerste 3D-geprinte auto. Daarna volgde er meer bedrijven die een auto maakte met behulp van 3D-printen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.