AP Works maakt 3D-geprinte motorfiets

APWorks maakt 3D-geprinte motorfiets

APWorks maakt 3D-geprinte motorfiets
Technici van APWorks, een dochteronderneming van Airbus, zijn er in geslaagd om een vrijwel volledig 3D-geprinte motorfiets te maken. Het 3D-geprinte frame weegt slechts 6 kilo. De hele motor met wielen, accu, motor etc. is de motor ook nog vrij licht: rond de 35 kilo.

De motor is 30 procent lichter dan doorsnee elektrische motoren. De technici van APWorks hebben gebruik gemaakt van het materiaal Scalmalloy om het frame te kunnen 3D-printen. Volgens APWorks is het materiaal vrijwel even sterk als titanium. Het 3D-geprinte frame heeft een opvallende constructie, omdat het op die manier zo licht mogelijk is, maar wel het gewicht van zijn bestuurder kan weerstaan en om kan gaan met de krachten van buiten bij hoge snelheden.

Accu en electromotor

Heel snel kan de 3D-geprinte motorfiets van het bedrijf overigens niet: Slecht 80 km/u haalt de motorfiets. De accu en electromotor gaan 60 kilometer mee voordat je ze moet opladen. Het bedrijf zal er slechts 50 stuks gaan verkopen van The Light Rider voor een bedrag van 48500 euro.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.