Arch of Triumph herstelt dankzij 3D-print technologie

Arch of Triumph herstelt dankzij 3D-print technologie

Arch of Triumph herstelt dankzij 3D-print technologie
Het Britse Institute of Digital Archaeology heeft de Arch of Triumph uit de Syrische stad Palmyra met behulp van 3D-technologie nagebouwd. De belangengroep voor het behoud van cultureel erfgoed heeft dit gedaan nadat vorig jaar de originele Arch of Triumph door terroristen van Islamitische Staat werd verwoest.

De replica is een derde kleiner dan het origineel en staat momenteel op het Trafalgar Square in Londen. Om de Arch of Triumph na te maken werd er gebruik gemaakt van een 3D-robotarm. De replica zal over enkele dagen aan een wereldreis beginnen, om in verschillende grote steden tentoongesteld te worden. Of de replica ook in Nederland wordt tentoongesteld, is niet bekend.

Digital Institute of Archaeology

Uiteindelijk moet de replica naast het origineel komen te staan in Palmyra. Het kunstwerk kostte ongeveer 250.000 euro. Het marmer werd gedoneerd door Egypte. Het Digital Institute of Archaeology wil met de replica van de Arch of Triumph een statement maken tegen wat het noemt een ‘voortdurende bedreiging tegen geschiedenis en erfgoed’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.