Artsen maken menselijk oor met behulp van 3D Printen

Artsen maken menselijk oor met behulp van 3D Printen

Artsen maken menselijk oor met behulp van 3D Printen
Kinderen die geboren worden zonder een oor, kunnen binnenkort worden geholpen aan een nieuwe oor die gemaakt is met behulp van 3D Printen. Artsen in het Verenigd Koninkrijk zijn er in geslaagd om zo’n menselijk oor te maken en te 3D Printen.

Professor Alex Selfalian en zijn team aan de University College London hebben ontdekt dat de structuur van het oor kan worden geprint met behulp van biologische “inkt”. Deze doorbraak kan er voor zorgen dan ook andere lichaamsdelen en organen geprint kunnen worden met behulp van de 3D Printer.

“ In de toekomst denk ik dat chirurgen met een enkel telefoontje organen kunnen bestellen” zegt professor Selfalian. Hoofd van de Nanotechnology and Regenerative Medicine. “We hoeven in de toekomst niet langer te wachten op transplantatie. Ik ben straks in staat om een oor de kunnen printen binnen een paar dagen.

Kinderen in India

De artsen van de University College London beginnen volgend jaar met de proeven. Zij zullen kinderen helpen met afwijkingen in het Verenigd Koninkrijk en in Mumbai, India waar de vraag naar transplantatie groot is.

Kinderen die geboren worden met misvormingen moeten vaak een pijnlijke operatie ondergaan. Chirurgen moeten vaak kraakbeen uit andere delen van het lichaam halen, bijvoorbeeld uit de ribben, wat een intensive en pijnlijke procedure is. Met de nieuwe methode is dat niet het geval.

Foto: BBC Inside Out

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.