Australisch bedrijf kondigt supersnelle 3D-printer aan

Australisch bedrijf kondigt supersnelle 3D-printer aan

Australisch bedrijf kondigt supersnelle 3D-printer aan
Vorige week schreven we over de revolutie binnen de wereld van het 3D-printen. Het Amerikaanse bedrijf Carbon3D uit Redwood City California presenteerde tijdens TED over de vernieuwde 3D-print techniek die tot wel 25x sneller is dan de huidige techniek.

De vernieuwde techniek die Carbon3D vorige week presenteerde, was zelfs even wereldnieuws. Elk nieuws gerelateerde website schreef hierover. De prangende vraag was natuurlijk wanneer andere 3D-print bedrijven deze techniek ook zouden gaan toepassen. Nog geen week later is daar het antwoord al.

Het Australische bedrijf Gizmo 3D Printers komt met een nieuwe 3D-printer die veel weg heeft van een SLA-printer. Verschillende bronnen melden dat de techniek van Gizmo 3D Printers nóg beter en sneller werkt dan die van Carbon3D.


De Gizmo 3D-printer maakt gebruik van Direct Light Processing (DLP) technologie om solide objecten te maken van vloeibare hars. Hun methode is niet hetzelfde als die gebruikt worden in andere DLP 3D-printers die vandaag de dag te koop zijn.

De methode is ook niet hetzelfde als de methode van de Carbon 3D, alleen lijkt het er wel veel op. In plaats van in gebroken lagen te printen, worden de lagen van de Gizmo geprint zonder onderbrekingen tussen de beelden. De bouwplaat, die vol met hars ligt, beweegt continu omlaag.

Deze methode lijkt op die van de Carbon 3D, maar in plaats van de bottom-up methode te gebruiken, gebruikt Gizmo 3D Printers dus een top-down systeem. Naar eigen zeggen kan de Gizmo een object van 150mm x 80mm x 26mm bij een 50 micron z-as resolutie in 6 minuten printen.

Gizmo 3D Printers zal via de Kickstarter-campagne in totaal 3 verschillende modellen van printers lanceren. Dit zal ergens in september van dit jaar gaan gebeuren. De modellen zijn hieronder te zien, samen met hun maximale afdrukformaten:

GiziMate – 400mm L x 200mm W x 200mm H
GiziPro – 400mm L x 200mm W x 350mm H
GiziMax – 400mm L x 200mm W x 850mm H

De prijzen van de Gizmo 3D-printers zullen variëren tussen de 2500 en 6000 dollar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.