Auto op zonne-energie gemaakt met 3D-printer

Auto op zonne-energie gemaakt met 3D-printer

Auto op zonne-energie gemaakt met 3D-printer
In Singapore hebben studenten van de Nanyang Technological University een prototype van een auto, die op zonne-energie rijdt, gemaakt met behulp van 3D-printers. De NTU Venture 8, zoals de auto wordt genoemd, zal meedoen aan de jaarlijkse Shell Eco Marathon. Aan deze wedstrijd doen jaarlijks ook auto’s mee uit Nederland.

De 3D-geprinte auto van de studenten uit Singapore, kan een topsnelheid halen van 60 kilometer per uur met een laag energieverbruik. De auto is bij de universiteit in Singapore in een gloednieuw centre gebouwd dat zich specifiek focust op het gebruik van 3D-printing-technologie. De kosten van deze nieuwe centre bedraagt rond de 30 miljoen dollar.


Ilmi Bin Abdul Wahab en Ng Jun Wen leide de bouw van de NV8. Al vrij snel besloten de studenten om de auto te gaan bouwen met behulp van 3D-printing. Zo is de cabine van de auto volledig gebouwd met een 3D-printer.

Het team van de 3D-geprinte auto zal de auto tijdens de Shell Eco-marathon inschrijven in de Urban Concept klasse. De organisatie van Shell Eco-marathon Asia roept wereldwijd studenten op om een auto te ontwerpen en te bouwen om deel te nemen aan de wedstrijd.

Om de wedstrijd te winnen moeten de deelnemers wel aan een paar criteria voldoen. De auto moet er futuristische uitzien en de auto moet in staat zijn om grote afstanden af te leggen met zo weinig mogelijk energie verbruik. De Shell Eco-marathon Azië zal plaatsvinden in Manilla (Filipijnen) van 26 februari tot 1 maart, 2015.

Foto’s: Nanyang Technological University

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.