Autodesk en Mattel werken aan 3D-geprint speelgoed

Autodesk en Mattel werken samen aan 3D-geprint speelgoed

Autodesk en Mattel werken aan 3D-geprint speelgoed
Autodesk neemt zo langzamerhand de 3D-printing industrie over via hun eigen software, 3D-printer, investeringen en partnerschappen, met als meest recente speelgoedfabrikant Mattel. In een persbericht dat enkele dagen geleden is gepubliceerd, kondigde Autodesk aan dat zij een overeenkomst hebben afgesloten met Mattel om samen met een lijn van 3D-geprint speelgoed te komen.

Om het 3D-printen van speelgoed aantrekkelijker te maken voor de consument, hebben Autodesk en Mattel, bekend van onder anderen Barbie en Fisher-Pricede, de mogelijkheid gemaakt dat de consument zelf mee kan ontwerpen bij het maken van speelgoed of het aanpassen van reeds bestaande speelgoed.

“Autodesk zal krachtige maar toch eenvoudige apps ontwikkelen voor 3D-ontwerp en 3D-printen voor iedereen met creativiteit”, zegt Samir Hanna. Vice president en general manager van de divisie Consumer en 3D-printing bij Autodesk. Hanna vervolgt: “ De samenwerkingsverband met het merk Mattel geeft ons de mogelijkheid om te laten zien hoe ons open 3D-printing platform Spark kan zorgen voor een beleving die de fysieke en digitale wereld met elkaar verbind.”

Doug Wadleigh, senior vice president van Toy Box, dat onderdeel is van Mattel vertelt: “ We worden continu geïnspireerd door creativiteit en passie van jonge kinderen van over de hele wereld.”

De eerste apps zullen later dit jaar worden uitgebracht, tegelijkertijd wordt door Mattel een speciaal online punt geopend waar iedereen terecht kan. Meer details worden later bekend gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.