Autodesk investeert miljoenen in Carbon3D

Autodesk investeert miljoenen in Carbon3D

Autodesk investeert miljoenen in Carbon3D
Het Amerikaanse software- en technologiebedrijf Autodesk, investeert negen miljoen dollar in het Amerikaanse start-up Carbon 3D. Dit gebeurt vanuit het Spark Investment Fund. Eind vorig jaar is deze fonds opgericht om innovatieve en ondernemende bedrijven te helpen met het verleggen van de grenzen van het 3D-printen.

Carbon3D heeft een geheel nieuw proces gemaakt op het gebied van 3D-printen. Voorwerpen die worden geprint via Carbon3D printer gaat niet meer laagje voor laagje maar wordt het geprinte object uit vloeistof gehaald. Daarnaast is de snelheid beduidend hoger dan bij het huidige print proces. De snelheid ligt op ongeveer 25-100 keer.

“We hebben het Spark Investment Fund opgezet om het 3D-printen vooruit te helpen”, zegt Carl Bass, CEO van Autodesk. “Carbon3D belichaamt de innovatie die nodig is om de manier waarop producten worden gemaakt te veranderen. De snelheid van de technologie maakt 3D-printen voor het eerst ook écht interessant voor grootschalige productie, in plaats van voor prototypes en kleinschalige toepassingen waarvoor het nu vaak wordt gebruikt.”

Carbon3D, dat gevestigd zit in Silicon Valley, maakte veel indruk tijdens de TED-conferentie in Vancouver. De start-up maakte zo’n indruk op de menigte, dat binnen no-time het hele internet bol stond van de vernieuwde 3D-print techniek. De start-up hoopt binnen twaalf maanden de eerste industriële printer in de markt zetten die van deze techniek gebruik maakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.