Autodesk Spark wordt onderdeel van Windows 10

Autodesk Spark wordt onderdeel van Windows 10

Autodesk Spark wordt onderdeel van Windows 10
Spark, het open 3D-printplatform van Autodesk, wordt onderdeel van Windows 10. Dat heeft de leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware bekend gemaakt. Gebruikers van Windows 10 kunnen door de integratie met Spark direct aan de slag met 3D-printen.

Voor Windowsgebruikers over de hele wereld wordt 3D-printen daardoor toegankelijker en het totale printproces, van ontwerp tot eindresultaat, eenvoudiger. Autodesk gaat ook gratis API’s voor Microsoftgebruikers leveren.

“Er is een dringende behoefte, bij zowel gebruikers als ontwikkelaars, om software en hardware op het gebied van 3D-printen beter op één lijn te krijgen”, legt Steve Guggenheimer, corporate vice-president en chief evangelist van Microsoft, uit. “Door samen te werken met Autodesk zorgen we voor een meer gestroomlijnd proces en vergroten we de mogelijkheden met 3D-printen.”

“Autodesk heeft de missie om de industrie van 3D-printen vooruit te helpen door samen te werken. We willen de techniek eenvoudiger en toegankelijker maken voor bedrijven en consumenten”, zegt Samir Hanna, vice-president en general manager consumer en 3D-printing van Autodesk. “Door Spark beschikbaar te maken in Windows 10, geven we zowel Windowsgebruikers als Microsoft-ontwikkelaars de mogelijkheid om het potentieel van deze nieuwe technologie volledig te benutten.”

(Bron Engineersonline)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.