Banden met profiel uit de 3D-printer

Banden met profiel uit de 3D-printer

Banden met profiel uit de 3D-printer
Intelligente banden, wat moeten we ons daar nu weer bij voorstellen? Michelin heeft daar zo zijn eigen ideeën over en introduceert de Visionary Concept.

Terwijl de ene na de andere fabrikant zijn toekomstvisie geeft voor de komende tien jaar en zaken als elektrisch en/of autonoom rijden bijna dagelijks de revue passeren, kunnen ook de onderdelenleveranciers niet achterblijven. Zodoende maakte Michelin vorige week de Visionary Concept-band wereldkundig, een geavanceerd en intelligent staaltje rubber dat je volgens de Franse bandenboer nooit hoeft op te pompen.

Visionary-banden

De Visionary-banden zijn helemaal klaar voor de toekomst. Om te beginnen zijn ze niet gevuld met lucht, waardoor ze ook niet lek kunnen raken. Ze danken hun stijfheid aan een soort honingraatstructuur (zie foto) die door de gehele band loopt. Bovendien zijn ze volledig gemaakt van gerecyclede materialen, die na gebruik wederom te recyclen zijn. Michelin meldt echter dat de banden een heel autoleven mee moeten kunnen. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.