Beamler neemt failliete Printr over

Beamler neemt failliete Printr over

Beamler neemt failliete Printr over
Beamler B.V., een aanbieder van 3D-print software in de industrie 4.0, kondigt de overname van Printr B.V. aan, een softwarebedrijf dat een ERP systeem voor desktop 3D printers heeft ontwikkeld. Beide bedrijven zijn sinds 2014 pioniers in hun vakgebied.

Ondanks de €750,000 die Printr ophaalde bij investeerders, werd het bedrijf op 28 oktober 2017 door onverwachte ontwikkelingen in de industrie genoodzaakt om de activiteiten te staken. De noodgedwongen overname van Printr door Beamler stelt beide bedrijven echter in de gelegenheid om hun aangeboden diensten te integreren en op versnelde wijze te verbeteren.

ERP cloud-systeem

“Printr is een baanbrekend bedrijf in onze markt. Het biedt een ERP cloud-systeem voor desktop 3D-printers. Deze dienst geeft engineers de mogelijkheid om via de cloud, vanaf een willekeurige computer, gelijktijdig diverse 3D-printers aan te sturen.

Wij zien deze technologie als zeer veelbelovend en een cruciale ontwikkeling voor verdere groei van de industrie.” Aldus Willem-Jan van Loon, Founder van Beamler. “De fusie van Beamler en Printr is geweldig nieuws voor al onze stakeholders, daarnaast versnelt deze het groeiproces van de 3D-print industrie. Wij zijn van plan de technologie van Printr in te zetten en verder uit te breiden, zo integreren wij verscheidene functies in ons eigen platform voor lancering van de Beamler sofware versie 1.1, in Q2 van 2018.”

Opgericht

Beamler is opgericht in 2016, met haar Head Office in Amsterdam. Beamler is zich ervan bewust dat het internet en technologieën als 3D-printen hebben geleid tot een bijzondere wereldwijde ontwikkeling. Talloze grote fabrikanten implementeren 3D-print technologieën om het productieproces te versnellen en de time-to-market te verkorten. 68% van deze fabrikanten ondervindt echter aanzienlijke operationele en implementatieproblemen. De inefficiënte transitie naar de 3D-print technologie, door gebrek aan informatie en kapitaal, leidt bij engineers veelvuldig tot een onvermogen om de volledige potentie van 3D-print technologie te benutten.

Beamler helpt grote bedrijven door hun engineers en product designers toegang te bieden tot 3D-print data en hen te verbinden met een wereldwijd 3D-print netwerk. De software geeft hen de mogelijkheid om producten sneller op de markt brengen. Daarnaast geeft Beamler de bedrijven de mogelijkheid om sneller gefundeerde strategische beslissingen te nemen met betrekking tot 3D-printen, gebaseerd op extensieve data.

Printr is opgericht in 2014, door vier studenten uit Twente, Oost-Nederland: Drie studenten Creatieve Technologie van de Universiteit van Twente en een student Concept & Product Development van Saxion. Met als doel 3D-printen voor iedereen toegankelijk te maken groeide het bedrijf binnen 2 jaar tot 16 werknemers.

Technologie

Ondanks de snelle technologische ontwikkeling van 3D-printen is de technologie nog lang niet voor iedereen beschikbaar. Het grootste obstakel is de extensieve software die benodigd is. Momenteel heeft men ten minste vier verschillende software packages nodig, welke alle deskundige kennis vereisen om gebruikt te kunnen worden. De complexe configuratie van een 3D-printer blijft één van de grootste beperkingen die het voor het grote publiek onmogelijk maakt om zelfstandig te 3D-printen.

Om dat probleem te verhelpen heeft Printr The Element ontworpen, een externe box die alle benodigde software bevat, welke eenvoudig bevestigd kan worden aan een 3D-printer. Met The Element kan iedereen met een 3D-printer eenvoudig een object fabriceren. Daarnaast heeft het bedrijf een versie voor fabrikanten ontwikkeld die zij kunnen integreren in hun printers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.