Bedrijf 3D-print horloges van hout

Bedrijf 3D-print horloges van hout

Bedrijf 3D-print horloges van hout
Een jong team van Poolse ontwerpers en ingenieurs hebben een bijzondere horloge ontwikkeld die gemaakt is van hout en geprint is met een 3D-printer. Het Jelwek horloge is gemaakt van een combinatie tussen PLA filament en hout.Het maken van de horloges is relatief gemakkelijk. Zo duurt het printen van de horloges ongeveer drie uur en nog eens twee uur om de horloges af te werken.

Het bedrijf heeft twee verschillende horloges ontworpen. Een donkerkleurig horloge is gemaakt van het materiaal van het Duitse Laywoo-D3 en een lichter kleurig horloge is gemaakt van het materiaal van het Nederlands ColorFabb Woodfill Fine.

Het idee achter het project van de 3D-geprinte horloge van hout, is van de Poolse student Konrad Kowalski. Kowalski is student aan de Rzeszow University of Technology. Hij wilde een horloge dat zowel uniek, stijlvol en zeer functioneel te ontwerpen is. Kowalski werkt samen aan dit project met Mateusz Brodowski – CEO van Jelwek – en met materiaaltechnologie adviseur Rafat Berestka.

Jelwek Prusa i3 XL 3D-printer

De horloges die slechts 44 gram wegen, worden gemaakt met een Jelwek Prusa i3 XL 3D-printer. Deze printer is instaat om verschillende materialen te kunnen printen. Het gaat om o.a. PLA, nylong, laywood, woodfill en ander materialen. Om tijdinstanties nauwkeurigheid te garanderen, zijn de horloges uitgerust met mechanismen van het Japanse bedrijf Miyota. Het zelfde bedrijf waar het bekende horlogemerk Citizen gebruik van maakt.

Geïnteresseerden in de 3D-geprinte horloges van Jelwek, kunnen een horloge van rond de $120 kopen bij het bedrijf. Je krijgt dan het horloge geleverd in een stijlvolle verpakking met het logo van Jelwek erop. Kowalski, Brodowski en Berestka, die het project hebben gestart, hopen met een campagne $4500 binnen te halen om het project verder te financieren. Mocht het haalbaar zijn, dan kunnen de eerste horloges in mei van 2015 worden geleverd.

Foto: Jelwek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.