Bejaarde vrouw kan weer lopen dankzij 3D-geprinte knieprothese

Bejaarde vrouw kan weer lopen dankzij 3D-geprinte knieprothese

Bejaarde vrouw kan weer lopen dankzij 3D-geprinte knieprothese
De 85-jarige Irene Griffiths uit Conwy in Wales kon zich de afgelopen vijf jaar niet voortbewegen zonder het gebruik van hulpmiddelen. Dit is waar meer mensen op die leeftijd tegenaan lopen: De geest wil nog wel, maar het lichaam kan het vaak niet meer aan. In het geval van Irene Griffiths zijn het de knieën die niet meer willen.

Irene Griffiths wilde heel graag van haar probleem verlost worden en ze ging op onderzoek uit naar mogelijkheden. Na het lezen van een artikel over het gebruik van 3D-printing om nieuwe gewrichten te produceren via scans, nam Irene Griffiths contact op met Dr. Muthu Ganapathi die op dit gebied al enkele succesvolle operaties achter de rug had.

Om te voorkomen dat Irene Griffiths niet de rest van haar leven afhankelijk zou zijn van het gebruik van hulpmiddelen, besloot ze de operatie te ondergaan. In eerste instantie liet de 85-jarige vrouw zich opereren aan één knie. Nadat ze vrij snel herstelde van de knie-operatie, besloot ze om zes maanden later haar andere knie te laten opereren. De tweede operatie was eveneens een succes voor de vrouw.

Binnen vier weken kon Irene Griffiths weer verschillende dingen doen, waaronder autorijden, zonder maar één enkele pijnstiller te hoeven slikken. Ze is Dr. Ganapathi erg dankbaar voor haar geslaagde operaties.

Dr. Ganapathi werkt als een consultant in het Spire Yale Hospital in Wrexham en is een leider op het gebied van 3D-geprinte gewrichtsvervangingen. Sinds 2012 heeft hij meer dan 400 van dergelijke operaties uitgevoerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.