Belgische bakker Kenny Van Hoesen print chocolade in 3D

Belgische bakker Kenny Van Hoesen print chocolade in 3D

Belgische bakker Kenny Van Hoesen print chocolade in 3D
Een gezicht om op te eten. Dat kan je voortaan bij Het Bakkerspunt in Helchteren bestellen. Kenny Van Hoesen (28) experimenteert er met het 3D-printen van objecten in chocolade, suikerglazuur en biscuit. “Ook als bakker moet je mee met je tijd”, vindt Kenny, die ook zelf food-3D-printers op de markt brengt.

Kenny Van Hoesen uit Helchteren mag zich de meeste moderne bakker van de Lage Landen noemen, want sinds kort gaat hij hoogtechnologisch tewerk in zijn atelier van het Bakkerspunt aan het Sint-Trudoplein. Behalve met koffiekoeken, taarten en broden pakt hij uit met een food-3D-printer: de Choc3D. Samen met zijn vriendin Joyce Vandersanden verdiepte Kenny zich in de technologie van het inscannen en printen in chocolade. “Ik ben al jaren gepassioneerd door de technologie van 3D-printing met plastic”, vertelt hij. “

Ik heb daar destijds veel mee geëxperimenteerd, maar dat was toch niet evident. Maar sinds een aantal maanden heb ik de food-3D-printer ontdekt en hou ik contact met ingenieurs uit China. Zij stuurden mij een prototype op, waar ik dan mee werk. Mijn bedenkingen maak ik over aan hen. Het lukt al aardig.” Afhankelijk van de wens van de klant kan Kenny zowat alle mogelijke objecten inscannen om een mini-exemplaar in chocolade te bekomen. Dat deed hij bijvoorbeeld al met het hoofd van zijn vriendin. Lees het hele artikel op de website van HLN.be

Foto: Karolien Coenen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *