Beroemde zwart blauwe of wit gouden jurk als 3D-print

Beroemde zwart blauwe of wit gouden jurk als 3D-print

Beroemde zwart blauwe of wit gouden jurk als 3D-print
Wie afgelopen week het internet heeft gevolgd, heeft vast en zeker de enorme discussie meegekregen over de kleur(en) van een jurk. Want wat was er nu precies aan de hand? Een bandlid op een bruiloft was zo gefrustreerd door het feit dat niemand het eens kon worden over de kleur van haar jurk, dat ze besloot om een foto te maken en deze op Tumblr te plaatsen.

Vrij snel nadat de foto op het internet stond, ging deze viraal onder de mensen op social media. Ook hier konden de mensen het niet eens worden over de kleur van de jurk. Zo ontstond er een tweedeling op social media. De ene helft beweerde dat de jurk de kleuren zwart en blauw had, terwijl het andere deel van de mensen beweerde dat de jurk uit de kleuren wit en goud bestaat.

zwart-blauwe-jurk
Ook in Nederland ging de discussie niet ongemerkt voorbij en ontstond er een tweedeling. Een hersenonderzoeker van het Erasmus MC verklaarde de kleur van de mysterieuze jurk tegenover het AD. Mogelijke oorzaak van de kleurenverschillen kunnen volgens sommigen ook te maken hebben met de kwaliteit van het fototoestel.

Voor 3D-printing bedrijf Tinkerine was de discussie de aanleiding om een tastbare versie van de internet Meme te maken. Met behulp van een Ditto Pro 3D-printer werden een jurk geprint in de variant zwart met blauw en met de variant wit met goud. Voor de mensen die thuis beschikken over een 3D-printer, kunnen gratis op de website van Tinkerine downloaden. De bestanden zijn beschikbaar voor een 3D-printer met één extruder en voor 3D-printers met dual extruders.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.