Bouw je eigen keramiek 3D Printer

Bouw je eigen keramiek 3D Printer

Bouw je eigen keramiek 3D Printer
Plastic en dan vooral het gebruik van PLA is op dit moment het meest gebruikte materiaal voor 3D Printers om objecten mee te printen. Maar steeds meer wordt er ook met ander materiaal geprint. Zoals met het gebruik van klei.

De Britse ontwerper Jonathan Keep maakt 3D geprinte objecten met klei. Hij heeft hiervoor zijn eigen 3D Printer ontwikkeld. De Ceramic Delta 3D Printer. Zijn ontwerp is gebaseerd op de “delta” stijl van 3D printer en beschikt over aangepaste onderdelen van Techcon Systemen.

Op de website van Jonathan Keep staat de uitleg hoe je een eigen Keramiek 3D Printer kunt maken. Voor rond de €522 heb je de printer.

Vaas van vogelgeluid

Keep was enkele maanden geleden in Leeuwarden om een workshop te geven over keramiek 3D Printen. Tijdens zijn presentatie liet Keep zien hoe hij met behulp van Grutto geroep een vaas kon printen. Het eindresultaat was verbluffend.

3D Comenius

Jonathan Keep is ook betrokken bij het Europees project 3D Comenius. Met dit project leren scholen in Duitsland, Engeland, Nederland en Zweden het toepassen van de 3D Printer in het onderwijs. Dit project loopt sinds september 2013 en is een initiatief van House of Design uit Groningen.

Foto: Keramiek 3D Printer/Jonathan Keep

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.