3D-geprinte elektrische gitaar op Eurosonic

Bouw mee aan een 3D-geprinte gitaar op Eurosonic

Bouw mee aan een 3D-geprinte gitaar op Eurosonic
Van woensdag 14 januari tot zondag 17 januari 2015 vindt in Groningen de 29e editie van Eurosonic Noorderslag plaats. Eurosonic Noorderslag is een muziekconferentie en showcase festival voor en over Europese popmuziek. U kunt in die dagen volop genieten van allerlei optredens van bands uit binnen en buitenland.

Maar er is meer te doen tijdens die vierdaags evenement. Zo kun je bijvoorbeeld langs gaan bij het Summerlabb op het Ebbingekwartierterrein in Groningen. Hier gaat een groep van ontwerpers – House Of Design, Fablab Groningen, Rikkers Gitaarbouw, Atelier Marleen Andela en Studio Jauke van den Brink – samen met het publiek een elektrische gitaar 3D-printen. De gitaar zal in zijn geheel gemaakt worden van bioplastic.

3D-geprinte gitaar geveild

Ter plekke zullen de losse onderdelen van de gitaar worden geprint met verschillende 3D-printers. Op 15 januari zal het startsein worden gegeven voor de bouw van de 3D-geprinte gitaar. Op de laatste dag worden alle onderdelen in elkaar gezet worden. Daarna zal de 3D-geprinte gitaar worden geveild.

De 3D-geprinte gitaar is een experiment en het gaat er om spannen of het gaat lukken om een 3D-geprinte gitaar te maken. Daarom is alle hulp welkom van buitenaf. Iedereen die een eigen 3D-printer heeft is welkom om mee te bouwen aan de gitaar. Op 15, 16 en 17 januari zijn er brainstormsessies van 14:00 tot 15:00 uur in de Summerlabb tent.

Alle donaties en het bedrag van de geveilde gitaar gaan naar De Rijdende Popschool. Dit is een itiatief dat zich inzet voor muziekles in dorpen. Vaak zijn er in dorpen weinig of zelf geen muziekvoorzieningen.

Foto: Thijs Tijsma/ 3D Comenius /3D Printing Club.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.