Bouwsector ziet voordelen in 3D-printing

Bouwsector ziet voordelen in 3D-printen

Bouwsector ziet voordelen in 3D-printen
Steeds meer bedrijven in de bouwsector zien 3D-printen als kans blijkt uit recent onderzoek. Niet alleen in de bouwsector zelf, maar ook binnen het eigen bedrijf wordt steeds meer gebruik gemaakt van de 3D-print techniek. Dit schrijft Renovatieprofs.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat meer dan 25 procent het 3D-printen als kans ziet. Vooral architecten zien het 3D-printen als enorm voordeel. Zij denken vooral het 3D-printen te kunnen toepassen bij het printen van maquettes.

Het onderzoek naar het gebruik van 3D-printen in de bouwsector werd gedaan door BouwKennis KwartaalVisie. Zij deden onderzoek bij verschillende partijen in de bouwsector. Er werd onderzoek gedaan van architecten tot aan klusjesmannen.

Nu wordt vooral nog het visualiseren van het werk als mogelijkheid gezien om 3D-printen in te zetten. In het printen van kleine bouwonderdelen ziet 19 procent van de respondenten potentie.

Geen heil
Verder blijkt uit onderzoek van BouwKennis KwartaalVisie dat nog eens 20 procent van de bouwsector geen heil ziet in de 3D-print techniek.Vooral de uitvoerende partijen zien geen toekomst in de 3D-print techniek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.