Boxzy: 3D-printer, frees en lasersnijder in één

Boxzy: 3D-printer, frees en lasersnijder in één

Boxzy: 3D-printer, frees en lasersnijder in één
Twee ondernemers uit het Amerikaanse Pittsburgh hebben een bijzondere desktop 3D-printer gelanceerd. De broers Justin en Joel Johnson lanceerde via Kickstarter hun 3D-printer Boxzy. Deze 3D-printer kan naast printen ook worden gebruikt voor frezen en als lasersnijder. De beide Johnsons hopen nu via Kickstarter genoeg geld binnen te halen om Boxzy te gaan produceren.

De gebruiker van de Boxzy kan via een systeem de koppen gebruiken voor 3D-printen van PLA en ABS, het frezen van aluminium, hout, plastic en koper of het graveren en snijden met een laser van 2000mW.

Geïnteresseerden in de Boxzy kunnen via Kickstarter een donatie doen. Wie een donatie doet van 1400 dollar krijgt de Boxzy met een CNC-freesmodule. Wie meer geld doneert krijgt er ook een uitbreiding voor.

Wie meer dan 2000 dollar doneert, krijgt de complete Boxzy. De genoemde prijzen gelden alleen bij de donatie via Kickstarter. Een definitieve prijsopgave voor de complete machine is er nog niet, maar de prijs zal hoger liggen dan de eerder genoemde prijzen.

Justin en Joel Johnson hadden bij de lancering van Boxzy via Kickstarter een streefbedrag van rond de 50.000 dollar. Bij het schrijven van dit artikel stond de teller inmiddels op ruim 286000 dollar. Met het binnenhalen van dit bedrag gaan de makers van het Boxzy-project een uitbreidingszet ontwikkelen
voor het 3D-printen. De makers zijn bezig om de 3D-printer te voorzien van een dubbele extruder.

BoXZY als 3D-printer

BoXZY als 3D-printer

BoXZY als CNC

BoXZY als CNC

BoXZY als lasersnijder

BoXZY als lasersnijder

Foto’s: Boxzy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.