Brit helpt chirurgen door zijn eigen nier te 3D-printen

Brit helpt chirurgen door zijn eigen nier te 3D-printen

Brit helpt chirurgen door zijn eigen nier te 3D-printen
De Brit John Cousins moest enkele dagen geleden worden geopereerd nadat hij in elkaar was gezakt van de pijn door een niersteen. Cousins had even daarvoor een presentatie gegeven aan doktoren over het toepassen van 3D-printing in de medische wereld. Cousins kon meteen zijn presentatie in praktijk brengen voordat hij geopereerd werd.

Hoewel de techniek steeds beter wordt in ziekenhuizen, kunnen chirurgen pas het orgaan bestuderen als ze al met de operatie zijn begonnen. John Cousins had liever dat de chirurgen zijn nier al konden bestuderen voordat hij daadwerkelijk op de operatietafel lag, en nam daarom een 3D-geprinte replica van zijn nier mee naar het ziekenhuis.


Volgens de Britse nieuwszender BBC hebben de chirurgen daadwerkelijk gebruik gemaakt van de 3D-geprinte nier om zo de operatie uit te voeren. Door het gebruik te maken van de replica van de nier, waren de chirurgen eerder klaar met de operatie van Cousins. De operatie duurde ongeveer twee uur. Door het succes van de operatie, wil het ziekenhuis in de toekomst vaker deze techniek toepassen bij patiënten.

3D geprinte nier
John Cousins had vijf uur nodig om de replica van zijn nier te 3D-printen, waarbij de nierstenen goed te zien waren. Door de nier in verschillende kleuren te printen, konden de chirurgen precies zien waar het probleem zich bevond en hoe ze te werk moesten gaan.

Foto’s: Southampton hospital

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.