Google investeert miljoenen in Carbon3D

Carbon3D haalt miljoenen op uit Google Ventures

Carbon3D haalt miljoenen op uit Google Ventures
De Amerikaanse startup Carbon3D, die een compleet nieuwe dimensie heeft gegeven aan het 3D-printen, heeft een bedrag van 100 miljoen dollar opgehaald. Dat schrijft Recode donderdag. Carbon3D kwam in maart van dit jaar in het nieuws vanwege hun nieuwe 3D-print techniek.

De techniek die Carbon3D gebruikt is heel bijzonder te noemen. De meeste 3D-printers printen het object laagje voor laagje. Vaak gebeurd dit met PLA plastic. Carbon3D bouwt objecten op uit een bak met een speciale vloeistof. Dat gebeurt met behulp van licht en zuurstof.

Met de juiste interval van uv-licht en zuurstof kan de vloeistof worden uitgehard. Het 3D-printen via de techniek van Carbon3D gaat vele malen sneller dan de huidige 3D-print techniek. Ongeveer 25 tot maar liefst 100 keer sneller.

Carbon3D haalde de miljoenen op via Google Ventures, de investeringstak van zoekmachine gigant Google. Tijdens de presentatie van Carbon3D waren de oprichters van Google meteen enthousiast over de vernieuwde 3D-print techniek.

Wat de 3D-printer van Carbon3D moet gaan kosten, is nog niet bekend. De startup wil de nieuwe techniek inzetten voor producten van hoge kwaliteit in de auto-industrie en medische wereld. De Amerikaanse autofabrikant Ford heeft hun interesse al kenbaar gemaakt. De eerste Carbon3D-printer zullen na verwachting begin 2016 beschikbaar zijn.

Investering Autodesk
De investering van Google in Carbon3D is niet de eerste investering in de startup. Eerder dit jaar investeerde het Amerikaanse software- en technologiebedrijf Autodesk ook al miljoenen in het bedrijf. Dit gebeurt vanuit het Spark Investment Fund. Carbon3D haalde uit die fonds 9 miljoen dollar binnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.