CEAD gaat onderdelen 3D-printen voor schepen

CEAD gaat onderdelen 3D-printen voor schepen

CEAD gaat onderdelen 3D-printen voor schepen
Het Rotterdamse bedrijf CEAD is bezig met de bouw van een enorme 3D-printer. Met deze printer gaat CEAD onderdelen voor schepen 3D-printen. De printkop van maar liefst 200 kilo staat er al. Dit schrijft RTL Z. CEAD is opgericht door jonge ondernemers Maarten Logtenberg en Lucas Janssen.

De jonge ondernemers hebben gekozen voor de maritieme sector als afzetmarkt voor de 3D-printer. Daar kan volgens Logtenberg veel composietproducten worden verwerkt in bijzondere vormen, waar nu grote en kostbare mallen voor nodig zijn.

Leapfrog

Logtenberg startte als 20-jarige in 2012 al het bedrijf Leapfrog, dat 3D-printers voor de consumentenmarkt ontwikkelt. Ruim twee jaar na de oprichting starte Logtenberg samen met Janssen een nieuw bedrijf op dat 3D-printers bouwt voor de industriële doeleinden.

Met CEAD willen ze ‘machines die nog niet bestaan’ maken voor processen die nog niet geautomatiseerd zijn. De 3D-printer moet straks in staat zijn om objecten te kunnen printen met een grote van 4 x 2 x 1,5 meter. De sterke, samengestelde kunststoffen (thermoplastisch composietmateriaal) waarin de 3D-printer onderdelen gaat maken, moeten voor toepassing in de scheepsbouw aan strenge specificaties voldoen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.