WinSun: Trump kan muur sneller en goedkoper laten bouwen met 3D-printen

CEO WinSun: Trump kan muur sneller en goedkoper laten bouwen met 3D-printen

WinSun: Trump kan muur sneller en goedkoper laten bouwen met 3D-printen

WinSun CEO Ma Yihe

De Amerikaanse president Donald Trump zij eerder dit jaar dat hij de kosten van de muur bij de grens met Mexico flink kan verlagen. Volgens Trump zijn de kosten van de muur 12 miljard dollar. Volgens ministerie van Binnenlandse Veiligheid vallen de kosten hoger uit. Zij berekende dat de kosten van de muur ongeveer 21 miljard dollar zullen gaan bedragen.

Maar nu krijgt Trump steun uit onverwachte hoek voor het verlagen van de kosten van de muur. Volgens de Chinees Ma Yihe kunnen de kosten van de muur met maar liefst zestig procent worden verminderd. Volgens Ma Yihe kan dit door het toepassen van de 3D-printtechniek. Ma Yihe is CEO van het Chinese WinSun die in het verleden onder andere een villa en een appartementen complex hebben gebouwd met een 3D-printer.

Beton printer WinSun

De zeer innovatieve betonprinter van WinSun is maar liefst veertig meter lang, tien meter breed en kan constructies printen met een hoogte van bijna zeven meter. Door deze grootte worden de onderdelen binnenshuis geprint bij WinSun. De geprinte onderdelen worden vervolgens per transport naar de bouwplaats gebracht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.