Chef-kok Jan Smink: 3D-foodprint is culinaire kans

Chef-kok Jan Smink: 3D-foodprint is culinaire kans

Chef-kok Jan Smink: 3D-foodprint is culinaire kans

Chef-kok Jan Smink. Foto: 3D Food Printing Conference


Een 3D-berehap met een emulsie van Friese mosterd, pittige kokos, gebrande pindasaus en kruiden. En dat allemaal uit een printer. Jan Smink van De Librije experimenteert er al volop mee. “Dit is de toekomst.”

Foodprinting staat nog in de kinderschoenen, maar ontwikkelt zich snel. Dat bleek tijdens de 3D Food Printing Conference op 28 juni bij Villa Flora in Venlo. Als voorbeeld van een kansrijk segment werd de zorgsector genoemd, maar ook voor de horeca biedt 3D-foodprinting volop kansen.

3D printen is een bekende trend, maar niet nieuw. Het bestaat namelijk al meer dan 30 jaar. Sinds een aantal jaar wordt 3D-foodprinting onderzocht en volgens velen is het een baanbrekende kooktechniek die inmiddels al gebruikt wordt door (top)chefs, cateringbedrijven en multinationals in de foodindustrie. De ontwikkeling gaat in een hoog tempo verder, zegt Robbert Delfos, hoofdredacteur van het vakblad Graficus. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *