China Eastern Airlines 3D-print met succes vliegtuigonderdelen

China Eastern Airlines 3D-print met succes vliegtuigonderdelen

China Eastern Airlines 3D-print met succes vliegtuigonderdelen
Afgelopen tijd hebben we met enige regelmaat op deze website geschreven over het 3D-printen in China. Afgelopen tijd passeerde verschillende bijzondere projecten de revue. Zo schreven we over een bedrijf dat huizen bouwde met 3D-printen, een airco wat compleet gemaakt is met een 3D-printer en recent nog een auto.

China wil duidelijk aan de wereld laten zien dat zij een van de voorlopers zijn in de wereld op het gebied van 3D-printen. Dat blijkt ook uit het feit dat de Chinese vliegtuigmaatschappij China Eastern Airlines het 3D-printen is gaan ontarmen. Sinds deze week is bekend gemaakt dat China Eastern Airlines met succes 3D-geprinte onderdelen heeft toegepast in een vliegtuig van het type Boeing 777-300ER.

De Chinese vliegtuigmaatschappij heeft onder anderen handvatten voor de vliegtuigdeuren geprint, maar ook onderdelen voor de zitplaatsen zijn 3D-geprint. Het 3D-printen van dit soort vliegtuigonderdelen heeft ook zijn voordelen. Zo zijn de onderdelen makkelijk te monteren en zijn de inkoopkosten relatief laag.

Het 3D-printen van vliegtuigonderdelen wordt steeds populairder onder vliegtuigbouwers. Zo heeft vliegtuigbouwer Boeing afgelopen tijd 20.000 3D-geprinte onderdelen toegepast in de vliegtuigen. En er is zelfs al een vliegtuigmotor met een 3D-printer gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.