China opent eerste 3D-printing school

China opent eerste 3D-printing school

China opent eerste 3D-printing school
Sinds de opkomst van het 3D-printen, zijn er steeds meer scholen in de wereld die het 3D-printen als lesmateriaal toepassen of op het punt staan dit te gaan doen. Ook in Nederland zijn er al scholen die experimenteren met 3D-printing. Scholen kunnen niet vroeg genoeg beginnen om leerlingen te laten wennen aan het 3D-printen en 3D-printers door dit toe te gaan passen als lesmateriaal.

Want een ding is zeker, 3D-printing gaat voor een grote revolutie zorgen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat scholen in de wereld toegang zullen hebben tot 3D-printers. In de nabije toekomst zal in elke klaslokaal een of meerdere 3D-printers staan.

winbo-3d-printing-school1
In China zijn ze al een stap verder op het gebied van scholen en 3D-printers. In de stad Guangzhou is namelijk sinds kort een 3D-printing school geopend. De Baiyun-Winbo 3D Printing Technology College staat in het district Baiyun. De school is een samenwerking tussen Guangzhou Baiyun Technician College of Business en Technology en een van China’s grootste 3D-printer fabrikanten, Winbo Industries.

Winbo Industries

Winbo Industries heeft twintig 3D-printers gedoneerd aan de eerste selectie studenten.Studenten en docenten hebben toegang tot vijf verschillende high tech 3D-printing gerelateerde faciliteiten zoals een design-ruimte, een trainingsruimte, een ruimte om te printen, een studieruimte en een ruimte waar alle 3D-geprinte producten zullen staan. “De 3D-printing technologie is uitgegroeid tot het meest populaire opkomende industrie,” zegt een woordvoerder van de school tegenover de Chinese media. Met de opening van de school hoopt China een grote stapt te maken op het gebied van 3D-printing en 3D-printers.

winbo-3d-printing-school2

Foto’s: Baiyun-Winbo 3D Printing Technology College

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.