Chinees bedrijf 3D-print betaalbare auto

Chinees bedrijf 3D-print betaalbare auto

Chinees bedrijf 3D-print betaalbare auto
In China zit het 3D-printen behoorlijk in de lift. Het land is een enorme voorloper als het om 3D-printen gaat. Zo heeft het land in januari van dit jaar de eerste 3D-printing school geopend waarin studenten alles kunnen leren over het 3D-printen en 3D-printers en heeft het bedrijf WinSun uit Shanghai de eerste 3D-geprinte appartement gemaakt en de eerste 3D-geprinte villa.

Sinds kort rijd er in China ook de eerste 3D-geprinte auto van het land. Het is overigens niet de eerste 3D-geprinte auto in de wereld. Het Amerikaanse Local Motors bracht namelijk in september van vorig jaar hun 3D-geprinte auto op de markt. Maar in het jaar 2013 werd de eerste 3D-geprinte auto gemaakt. De Urbee.


Het bedrijf Sanya Sihai uit de stad Sanya, is de bedenker van de eerste 3D-geprinte auto in China. De auto weegt slechts 500 kg en is volledig elektrisch aangedreven. Volgens de fabrikant duurde het ontwerp van de auto zo’n anderhalve maand en het 3D-printen van de auto nam een kleine vijf dagen in beslag. De interieur van de auto is niet 3D-geprint.


Voor het 3D-printen van de auto werd gebruik gemaakt van “Tyrant Gold” filament. De fabrikant gebruikte in totaal zo’n 500 kilo van dit filament tijdens het 3D-printen van de auto. Daarnaast werd er voor €146 aan elektriciteit en arbeid in de auto gestoken. De auto kost in zijn totaal slechts €1770. Ter vergelijking: sommige consumenten 3D-printers zijn duurder dan de 3D-geprinte auto.

De 3D-geprinte auto van Sanya Sihai bied plek voor twee mensen. De auto kan een snelheid halen van 40 km / h. Dit is natuurlijk een prachtig resultaat van de fabrikant, maar valt in het niet in vergelijking met de auto van Local Motors. Die auto werd in slechts 44 uur geprint. Die van Sanya Sihai vijf dagen. Daarnaast gaat die van Local Motors ook een stuk sneller. Namelijk 65 km/ h.

Foto’s: Sanya Sihai

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.