Chinees bedrijf 3D-print villa van vierhonderd vierkante meter

Chinees bedrijf 3D-print villa van vierhonderd vierkante meter

Chinees bedrijf 3D-print villa van vierhonderd vierkante meter
Een auto uit de 3D-printer, een 3D-printing school en zelf een compleet appartementencomplex uit de 3D-printer. Dit zijn enkele voorbeelden uit China waar de markt van het 3D-printen enorm groeiende is. Vooral het 3D-printen van huizen is populair in het land. Steeds meer bedrijven zijn bezig met het 3D-printen van huizen.

Het begon allemaal met WinSun dat een villa en een appartementencomplex bouwde met een 3D-printer, vervolgens was er ZhuoDa Group die claimde dat zij een villa konden 3D-printen binnen drie uur, en nu is er een bedrijf uit Beijing die zich ook gaat richten op het 3D-printen van woningen.

Vierhonderd vierkante meter

HuaShang Tengda heeft een villa geprint van maar liefst vierhonderd vierkante meter. De bouw van de twee verdiepingen telende villa, duurde rond de 45 dagen. De bouw duurt relatief langer dan die van de concurrenten, maar de villa van HuaShang Tengda werd in zijn geheel geprint in plaats van losse bouwonderdelen. Daarnaast is de villa bestand tegen een aardbeving met de kracht van 8.0 op de schaal van Richter.

Chinees bedrijf 3D-print villa van vierhonderd vierkante meter
HuaShang Tengda voorziet dat haar technologie gebruikt kan worden om in de toekomst huizen te bouwen voor boeren in landelijke gebieden, huizen in steden in China, het bouwen van hogen gebouwen en zelfs het bouwen van huizen in ontwikkelingslanden. Het bedrijf verwacht een ware revolutie in de bouwsector omdat de bouw van 3D-geprinte huizen goedkoper en sneller kan dan de huidige bouw van huizen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.