Chinese overheid wil basisscholen voorzien van 3D-printers

Chinese overheid wil basisscholen voorzien van 3D-printers

Chinese overheid wil basisscholen voorzien van 3D-printers
Onderwijs is waarschijnlijk een van de gebieden waar het gebruik van 3D-printers ten goede zal komen op lange termijn. Het probleem echter waarom de meeste scholen nog niet in bezit zijn van een eigen 3D-printer, komt doordat de scholen vaak geen of weinig budget hebben om een eigen 3D-printer aan te schaffen.

In China hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Het land, waar het 3D-printen behoorlijk in de lift zit, gaat alle basisscholen voorzien van een eigen 3D-printer. Dit is een mooi initiatief van de Chinese overheid, maar tevens ook een hele dure. China telt namelijk 400.000(!) basisscholen.

Om alle basisscholen te voorzien van een eigen 3D-printer, is de overheid van China alleen al een paar miljard kwijt in de aanschaf van 3D-printers. Een goede desktop 3D-printer kost al gauw zo’n €1000,-

Nederland
3D-printen zal in de toekomst alleen maar verder toenemen. Daarom is het gebruik van het 3D-printen binnen het onderwijs ook zo belangrijk. Het is jammer om te zien dat landen als Nederland het 3D-printen binnen het onderwijs nauwelijks tot niet gebruikt wordt. Ook de Nederlandse overheid voelt er (nog) niets voor om alle basisscholen te voorzien van een eigen 3D-printer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.