Choc Edge lanceert Choc Creator 2.0 plus 3D-printer

Choc Edge lanceert Choc Creator 2.0 Plus 3D-printer

Choc Edge lanceert Choc Creator 2.0 plus 3D-printer
Het Britse Choc Edge uit Exeter heeft een compleet vernieuwde chocolade 3D-printer op de markt gebracht. De Choc Creator 2.0 Plus. Choc Edge bracht in 2011 als eerste bedrijf in de wereld een 3D-printer op de markt waarmee chocolade 3D-geprint kan worden. In het lab van de University of Exeter werd de chocolade 3D-printer van Choc Edge ontwikkeld.

Vorig jaar bracht het bedrijf een vernieuwde versie van de 3D-printer op de markt. De Choc Creator 2.0. Het design van de vernieuwde chocolade 3D-printer zag er al vele malen beter uit dan zijn voorganger, de Choc Creator V1. Maar er kleefde ook enkele nadelen aan de vernieuwde 3D-printer.

Zo kunnen de gebruikers van de Choc Creator 2.0 de printer alleen gebruiken als er een laptop aangesloten zit. Daarnaast is gebruiksvriendelijkheid niet optimaal te noemen en is de prijs van de 3D-printer aan de hoge kant. Het 3D-printen van chocolade blijkt met de Choc Creator niet heel eenvoudig.

Doordat de Choc Creator 2.0 nog veel kinderziektes bevat, bedachten de makers een nieuwe versie van de Choc Creator. De Choc Creator 2.0 plus. De nieuwe 3D-printer is kleiner geworden, weegt minder zwaar, maar heeft wel een groter bouwvolume (180x 180x 50 mm)

Gebruikers van de vernieuwde Choc Creator 2.0 plus hoeven niet meer hun computer aan de 3D-printer te koppelen. Het gebruik van een USB-stick is voldoende. Ook is de 3D-printer makkelijker mee te nemen.

Het 3D-printen van chocolade is niet verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Er kan niet hoger dan vijf centimeter worden geprint. Gebeurd dat wel, dan zakt het model in een. Wat wel een verbetering is, zijn de spuitkoppen van de 3D-printer.

Deze bestaan nu uit een roestvrijstalen cilinder voor 30 milliliter chocolade. Daarnaast heeft de 3D-printer een soepelere aansturing en een gecontroleerde continue verwarming van de chocola. Goedkoop is de nieuwe 3D-printer overigens niet. Geïnteresseerden in de 3D-printer moeten een bedrag van £1665,00 (ongeveer €2368,08) neertellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.