Chocolade 3D-printen bij Albert Heijn XL

chocolate-3d-printen-albert-heijn
Een primeur bij de aller nieuwste vestiging van Albert Heijn XL in Eindhoven. Deze vestiging gaat namelijk als eerste supermarkt in de wereld chocolade 3D-printen. De 3D-printer zal komende weken bij de bakkerij chocolade staan te 3D-printen. Klanten kunnen bij de Albert Heijn XL kunnen nu zelf hun taart versieren met tekst of een tekening.

Hiervoor is een tablet met het programma Doodle3D gekoppeld aan de ByFlow 3D-printer. Deze draagbare 3D-printer is ontwikkeld door de Nederlander Floris Hoff. De 3D-printer werd samen ontwikkeld door een team van FabLab Maastricht en de Universiteit Maastricht. Doordat de extruders van de 3D-printer makkelijk zijn te vervangen, is de 3D-printer is staat om verschillende pasta soorten te printen en natuurlijk het 3D-printen van chocolade.

chocolate-3d-printen-albert-heijn1
Klanten kunnen hun ontwerp in eerste instantie laten printen op eetbaar papier. Hierdoor kunnen om de vijf minuten klanten hun ontwerp maken. Voor het printen wordt gebruik gemaakt van Nutella chocolade en hazelnootcrème. Dit is het makkelijkste materiaal om chocolade te 3D-printen aangezien het reeds romig is en de chocolade pasta hoeft niet heel warm te zijn om te printen.

De weken daarop wordt er daadwerkelijk 3D-geprint op taarten met meer structuren in de chocolade. Er zal dan geprint worden met lichte chocolade op donkere taarten en donkere chocolade op lichtere taarten. Mocht de pilot slagen met het 3D-printen van chocolade bij de Albert Heijn XL in Eindhoven, dan zullen nog eens dertig supermarkten van Albert Heijn volgen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] pasta. Een filiaal van Albert Heijn in Eindhoven biedt klanten sinds kort de mogelijkheid hun eigen chocolade te ontwerpen. Een 3D-printer maakt de chocolade ter plekke. Een kortere supply chain is haast […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.