Chocolade industrie ziet voorlopig niets in 3D-printen

Chocolade industrie ziet voorlopig niets in 3D-printen

Chocolade industrie ziet voorlopig niets in 3D-printen
Het 3D-printen van chocolade zit behoorlijk in de lift. Verschillende bedrijven hebben inmiddels een 3D-printer op de markt gebracht waarmee je chocolade kunt printen. De chocoladebranche volgt het 3D-printen van chocolade op de voet, maar daar blijft het bij. Dit schrijft Food Holland.

Verschillende oorzaken zorgen ervoor waarom de chocolade industrie (nog) niet in de wereld van het 3D-printen stapt. Een groot deel van de problematiek ligt in de koeling van de chocolade. De 3D-printer print de chocolade laagje voor laagje. De chocolade wordt tijdens het printproces gekoeld waardoor de temperatuur sterk daalt.

De chocolade krijgt door dit proces een “klap” te verwerken. Hierdoor treedt onder anderen kristalvorming op waardoor de kwaliteit van de chocolade flink afneemt. Een ander probleem is het ontbreken van glans.

Het Duitse Sollich volgt het 3D-printen van chocolade op de voet, maar voor als nog stapt de fabrikant nog niet in de wereld van het chocolade 3D-printen. De techniek is vooralsnog het domein van gespecialiseerde aanbieders zoals Lenovo, Open Electronics, ByFlow en Choc Edge.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.