Consumenten gaan pas over 5 jaar 3D Printen

Consumenten gaan pas over 5 jaar 3D Printen

Consumenten gaan pas over 5 jaar 3D Printen
Hoewel er wereldwijd al volop gebruik gemaakt word van 3D Printers, gaan consumenten pas over 5 tot 10 jaar printen met 3D Printers. Dat voorspelt Gartner. Consumenten vinden voornamelijk dat de huidige 3D Printers op dit moment er duur zijn in aanschaf. Daarnaast vinden de meeste consumenten de 3D printer hard- en software te ingewikkeld.

Gartner voorspelt dat de zakelijke markt en de medische markt als eerste de 3D printers te zullen omarmen waarna de technologie over vijf tot tien jaar zal overspringen naar de consument. Momenteel wordt 3d-printen bijvoorbeeld al regelmatig gebruikt voor het relatief goedkoop produceren van prototypes.

Vandaag de dag worden door verschillende fabrikanten wereldwijd 3D Printers gemaakt voor consumenten, maar vinden de consumenten de prijs van de 3D Printer nog aan de hoge kant aldus Gartner. Een 3D Printer voor de consument is op dit moment een paar honderd dollar. Dat is voor vele consumenten een nog te hoog bedrag.

3D Printers moet net zo goedkoop en makkelijk worden als het normaal printen wil het echt gaan aanslaan bij de consument. Eerst gaan bedrijven steeds meer een meer de 3D Printer inzetten. De verwachting is dat de medische wereld over vijf jaar nog uitgebreider is met 3D Printen en dat daarna de consument de 3D Printer zal omarmen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.