Creatief met klei uit de 3D-printer

Creatief met klei uit de 3D-printer

Creatief met klei uit de 3D-printer
De vazen van ontwerper Olivier van Herpt ogen fragiel en sierlijk. Als je dichterbij komt, zie je wat er aan de hand is: duizenden keramieken sliertjes, dunner dan keukentouw, vormen samen een filigrein patroon.

Iedere lus geometrisch exact en identiek aan de andere. „Dit zou je met de hand nooit kunnen maken”, zegt Van Herpt in zijn atelier in Eindhoven, „zeker niet van keramiek”.

Kleiprinter

Van Herpt (27) gebruikt een 3D-printer die hij zelf heeft ontworpen en in elkaar gezet. „Ik wilde werken met een nobeler materiaal dan de kunststof die doorgaans wordt gebruikt bij 3D-printing”, zegt hij. Maar de kleiprinter die hij voor ogen had bestond nog niet. Anders dan voorspeld is de consumentenmarkt voor 3D-printers nog altijd een niche. Nogal wat analisten zeiden dat nog vóór 2016 in vrijwel ieder huishouden een 3D-printer zou staan.

Rabobank publiceerde in 2013 een rapport met de titel Zie ginds komt de printer. We moesten er niet van opkijken als er in 2014 zelfgeprinte cadeautjes onder de kerstboom zouden liggen, was daarin te lezen. Lees hier verder

Foto: Olivier van Herpt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.