Da Vinci Color 3D-printer print meerdere kleuren

Da Vinci Color 3D-printer print meerdere kleuren

Da Vinci Color 3D-printer print meerdere kleuren
Wie met een 3D-printer print, moet het op dit moment doen met het printen van slechts een kleur. Met de Da Vinci Color 3D-printer komt daar nu verandering in.

Deze 3D-printer is ontwikkeld door XYZprinting. XYZPrinting kondigde vorige week op techbeurs IFA in Berlijn de Da Vinci Color-printer aan: een printer die kleur in het printmateriaal injecteert. Het 3D-printen met meerdere kleuren is een flinke verbetering ten opzichte van de huidige oplossingen voor 3d-kleurenprinten: het gebruik van nylonpoeder of het apart printen van stukjes met een verschillende kleur.

Kosten

Wie thuis wil gaan 3D-printen met de nieuwste 3D-printer van XYZprinting zal wel diep in de buidel moeten tasten. De printer zal rond de 3000 euro gaan kosten. De print vulling is prijziger (53,00 euro) dan de huidige (30 euro) prinsvulling, maar zorgt er wel voor dat je met de nieuwe kleurenprinter 16 miljoen kleuren(!) kunt printen.

De Da Vinci Color 3D-printer is overigens niet de eerste printer waarmee met meerdere kleuren geprint kan worden. In 2016 lanceerde ORD Solutions op Kickstater hun kleuren 3D-printer, de RoVa4D.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.