Dansers Katy Perry dragen 3D-geprinte helmen

Dansers Katy Perry dragen 3D-geprinte helmen

Dansers Katy Perry dragen 3D-geprinte helmen
We hebben al gezien dat de 3D-printtechnologie langzaam vooruitgang boekt in de muziekindustrie door middel van het 3D-printen van instrumenten. Voorbeelden hiervan zijn een saxofoon en een elektrische gitaar. Ook steeds meer muzikanten flirten met de 3D-printtechnologie de laatste tijd.

Zo heeft Kele Okereke van postpunkgroep Bloc Party een 3D-geprinte LP gemaakt en is Will.i.am, bekend van onder anderen The Black Eyed Peas, Chief Creative Officer bij het Amerikaanse 3D Systems. Naast deze twee bekende artiesten is er sinds kort nog een grote artiest geland in de wereld van het 3D-printen. Nou ja, haar dansers. Het gaat om de dansers van niemand minder dan Katy Perry.

Legacy Effects die gespecialiseerd is op het gebied van special effects, kreeg een order binnen om rekwisieten te gaan printen voor de dansers van Katy Perry. Samen met Stratasys, werden de mohawk-achtige helmen 3D-geprint.

Door gebruik te maken van LED-technologie kunnen de helmen tijdens de optredens worden voorzien van verlichting. De reden waarom Legacy Effects heeft gekozen om de helmen te 3D-printen, is omdat de helmen precies op maat van de drager, de dansers in dit geval, gemaakt zijn.

In een persverklaring legde Jason Lopes – lead systems engineer bij Legacy Effects – uit dat de kunst assistent van Katy Perry had aangegeven dat de opdracht in zeer korte tijd moest worden gerealiseerd. Daarnaast moest het complex en visueel aantrekkelijke zijn om het te ontwikkelen. Ook moesten de helmen duurzaam worden gemaakt. Volgens Lopes was 3D-printing de enige manier om dit voor elkaar te krijgen.

Het is vrijwel onmogelijk om zulke stukken met de hand te produceren in een zeer kortte tijd die er voor werd uitgetrokken. Met Stratasys 3D-print-technologie lukte het Legacy Effects om de helmen binnen een week te maken.

Voor het 3D-printen van de helmen werd gebruik gemaakt van FDM printen en PolyJet 3D printing. De 3D-geprinte helmen worden tijdens de hele tour van Katy Perry gebruikt. De dansers dragen de helmen alleen tijdens het openingsnummer van Katy Perry’s tour.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.