Designer maakt 3D geprinte iWatch replica

Designer maakt 3D geprinte iWatch replica

Designer maakt 3D geprinte iWatch replica
In het najaar van 2014 brengt Apple na alle verwachtingen de iWatch op de markt. Het slimme horloge moet wel worden gekoppeld aan de iPhone. Bij vele Apple fans stijgt de spanningen rondom de lancering van de iWatch. Hoewel de iWatch in oktober mogelijk op de markt wordt gebracht kunnen fans nu aan het horloge komen. Het gaat hierbij wel om een replica van het horloge.

Stewart Davies, designer van de universiteit van het Schotse Edinburgh heeft een replica ontwikkeld die met behulp van een 3D Printer gemaakt kan worden. Davies plaatste de file op de website van My Mini Factory. Hier kunnen mensen gratis het bestand downloaden om het vervolgens te gaan 3D Printen.

Mensen die niet de beschikking hebben over een 3D Printer, kunnen toch aan de 3D geprinte replica van de Apple watch komen. Tegen een vergoeding van rond de $10 ( rond de € 7,46) print Davies een 3D geprinte Apple watch.

Zestig minuten

Het printen van de Apple watch replica neemt ongeveer een uur in beslag. Het printen van de iWatch kan alleen geprint worden met NinjaFlex flexible filament en niet met ABS of PLA. Die twee soorten zijn niet sterk genoeg om de iWatch te printen.

Apple 3D

De Apple watch is niet een uniek apple product wat via een 3D Printer na-gemaakt kan worden. Het meest bekende product is wellicht het hoesje voor de iPhone.

Foto: My Mini Factory/Stewart Davies

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.