Digitale zonnewijzer gemaakt met een 3D-printer

Digitale zonnewijzer gemaakt met een 3D-printer

Digitale zonnewijzer gemaakt met een 3D-printer
Een zonnewijzer is een instrument om met behulp van de zon de tijd aan te wijzen, meestal in de vorm van een vlak of schijf waarop de tijd valt af te lezen aan de plaats van de schaduw die de stijl erop werpt. De zonnewijzer die is ontworpen door het Franse Mojoptix gaat nog een stap verder met hun digitale zonnewijzer uit de 3D-printer.

De digitale zonnewijzer is ontworpen met een fijnmazig netwerk van gaatjes waar het zonlicht doorheen kan schijnen. Als de zon door de gaatjes schijnt, kun je de juiste tijd op de ondergrond zien zoals je kunt zien op bovenstaande afbeelding. De tijd van de digitale zonnewijzer loopt van 10:00 uur tot 18:00 uur. De zonnewijzer loopt in stappen van 20 minuten waardoor je dus nooit de juiste tijd weet.

Zonnewijzer zelf printen

Wie over een eigen 3D-printer beschikt kan de zonnewijzer zelf uit printen. De bestanden zijn gratis te downloaden via de website van Thingiverse. Het 3D-printen van de zonnewijzer vergt veel tijd. Om één klok te printen ben je maar liefst 35 uur bezig. Voor elke zijde van de evenaar heb je ook nog eens een ander model nodig.

Wie niet beschikt over een eigen 3D-printer, kan de digitale zonnewijzer ook kopen via Etsy voor een bedrag van 69 euro. De zonnewijzer is te koop in het blauw en in het zwart.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.