Disney koopt 3D-print startup MakieLab

Disney koopt 3D-print startup MakieLab

Disney koopt 3D-print startup MakieLab
Het Britse MakieLab, een startup gespecialiseerd in het 3D-printen van poppen voor consumentengebruik, wordt overgenomen door Disney. Dat schrijft TechCrunch. MakieLab was in 2015 ook onderdeel van de Disney Accelerator startup scheme. Vorig jaar kocht mediaconglomeraat al de technologie achter de startup. Nu is het in Londen gevestigde startup helemaal in handen van DisneyWorld.

In het officiële persbericht dat naar buiten is gebracht staat dat er dat een groot Amerikaans entertainment bedrijf de startup heeft over genomen. Verder staat in datzelfde persbericht dat de startup door verschillende redenen niet meer zelfstandig kan doorgaan en hoopt het dat de nieuwe eigenaar het wél zal lukken om er een succes van te maken.

3D-printen poppen

MakieLab werd in 2012 opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het 3D-printen van speelgoedpoppen. Consumenten kunnen via de website en de iPad app van MakieLab hun eigen pop ontwerpen en deze vervolgens te laten 3D-printen. Na alle waarschijnlijkheid zal Disney verder gaan met dit concept en kunnen consumenten in de toekomst hun eigen Disney-figuren laten 3D-printen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.