Wat doet 3D Printing met de werkgelegenheid

Wat doet 3D Printing met de werkgelegenheid?

Wat doet 3D Printing met de werkgelegenheid
De ontwikkeling van 3D-printing gaat gestaag. De impact ervan op fabricage, distributie en consumptie zal groot zijn. Wat doet dit met de werkgelegenheid? Nederland is serieus met 3D-printing bezig.

Een studententeam van de TU Delft heeft al een stalen fietsframe geprint, net zo zwaar en bruikbaar als een gewoon frame. Deze Arc Bicycle is in drie maanden ontworpen en gemaakt door telkens stukjes gesmolten staal op elkaar te deponeren. De makers omschrijven het als lijnen trekken in de lucht.

Cruciaal is de 3D-printende robotarm van de Amsterdamse start-up MX3D, die eerder al het plan voor een 3D-geprinte brug heeft gelanceerd. Deze stalen brug voor de Oudezijds Achterburgwal moet in 2017 realiteit worden, met medewerking van designers en ook het 93-jarige Nederlandse bouwbedrijf Heijmans. Zoals CTO Tim Geurtjens van MX3D al stelt: het onderscheidende zit ‘m erin dat er letterlijk outside the box wordt gewerkt. De industriële 3D-printrobot is niet gebonden aan de rechthoekige doos waarin de meeste 3D-printers hun bouwwerk doen. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.