Doorbraak op het gebied van vloeibaar 3D-printen

Doorbraak op het gebied van vloeibaar 3D-printen


De meest voorkomende vormen van 3D-printen zijn het extruderen van gesmolten plastic of het gebruik van een laser om kleine deeltjes laag voor laag te laten stollen om langzaam een ??solide object op te bouwen.

Onderzoekers van het Lawrence Berkeley National Laboratory van het Department of Energy hebben een manier gevonden om dat proces radicaal te veranderen door vloeistoffen in andere vloeistoffen te laten 3D-printen. Dit zou een grote vooruitgang in de constructie van gadgets kunnen betekenen.

De 3D-printer die hiervoor is gebruikt is een standaard 3D-printer. De onderzoekers hebben de extruder vervangen door een zeer fijne naald die water spuit in plaats van gesmolten plastic. De 3D-printer is vervolgens opnieuw geprogrammeerd om driedimensionale patronen te maken.

Het 3D-printen van waterdruppels was gecompliceerder doordat water de neiging heeft om als druppels uiteen te vallen als het wordt geëxtrudeerd, maar het doel van dit onderzoek was om continue vloeibare structuren te creëren die in de loop van de tijd hun vorm behouden. De onderzoekers kozen voor water als geëxtrudeerde vloeistof en siliciumolie als het basismedium met kleine aanpassingen aan beide vloeistoffen.

Gouden nanodeeltjes

Er werden kleine gouden nanodeeltjes aan het water toegevoegd, terwijl polymeerliganden (moleculen die zich aan een metaal binden) in de siliconenolie werden gemengd. Terwijl het watermengsel in de siliconenolie wordt geïnjecteerd, werken de gouden nanodeeltjes in wisselwerking met de polymeerliganden om een ??flexibel elastisch omhulsel (een soort supersoap, zoals de onderzoekers het noemen) rond het water te maken om het op zijn plaats te vergrendelen en te voorkomen dat het uiteen spat. en verliest zijn unieke vorm.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.