Dr. Recare: 3D-geprinte robots die stranden opruimen

Dr. Recare: 3D-geprinte robot ruimt stranden op

Dr. Recare: 3D-geprinte robots die stranden opruimen
Wie kent ze niet? De parelwitte stranden en de azuurblauwe zeeën. De droomstranden van elk persoon. Ook andere stranden zoals op de Waddeneilanden zijn prachtig. Maar de kwaliteit van de standen over de hele wereld gaat steeds sneller achteruit. Een van de grote oorzaken is het vuil wat op de stranden ligt.

Op welk strand je ook in de wereld komt, je zult er altijd zwerfafval tegenkomen. Dit komt o.a. door de badgasten die er verblijven maar ook doordat er op sommige stranden strandfeesten worden georganiseerd. Met enige regelmaat worden de stranden schoongemaakt door vrijwilligers, maar de mensen die worden ingezet is vaak niet genoeg om de stranden schoon te houden.

Maar nu komt er na alle waarschijnlijkheid robots op de markt die straks de stranden zullen gaan schoonmaken. Ontwerper Mingyu Jeong heeft een concept robot (zie boven en onderstaande afbeelding) ontworpen. De schoonmaak robot beschikt over een ingebouwde 3D-printer.

Dr. Recare, zoals de robot heet, ruimt het afval van de stranden op en vervolgens wordt het afval omgezet in filament om te kunnen 3D-printen. Dit doet de robot dan ook meteen. Van het filament wordt door de robot containers gemaakt.

Concept

Of de schoonmaak robot daadwerkelijk zal worden ingezet, is nog afwachten. Het gaat nu namelijk nog om een concept. Maar het idee van de Dr. Recare is wel uniek in zijn soort. Nu maar hopen dat er ook zo’n 3D-geprinte robot komt die in staat zal zijn om plastic uit de zeeën te gaan vissen.

Dr. Recare1

Dr.Rec2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.