easyJet gaat vliegtuigonderdelen 3D-printen

easyJet gaat vliegtuigonderdelen 3D-printen

easyJet gaat vliegtuigonderdelen 3D-printen
In de luchtvaartindustrie wordt steeds vaker de 3D-printer ingezet om onderdelen te printen. Denk hierbij aan het 3D-printen van handvatten voor de vliegtuigdeuren maar ook onderdelen voor de zitplaatsen worden geprint. De Britse lowbudgetluchtvaartmaatschappij easyJet gaat binnenkort experimenteren met de 3D-print techniek.

Het bedrijf wil in de toekomst met behulp van de 3D-printer reserveonderdelen, zoals leuningen van stoelen, gaan printen. Hierdoor kunnen onderdelen sneller vervangen worden en hoeven minder onderdelen op voorraad gehouden te worden.

easyJet denkt er ook over na om in de toekomst de LEAP-motoren te gaan 3D-printen. easyJet gaat samen met Airbus bekijken hoe easyJet de 3D-print-techniek kan gaan toepassen.

China Eastern Airlines
Overigens is easyJet niet de eerste vliegtuigmaatschappij die de 3D-print-techniek toepast. De Chinese vliegtuigmaatschappij China Eastern Airlines gebruikt ook de 3D-print-techniek om vliegtuigonderdelen de printen. De Chinese vliegtuigmaatschappij past de 3D-print-techniek toe op alle type toestellen van de Boeing 777-300ER

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.