Ecco zet stap in 3D-maatwerkschoen

Ecco zet stap in 3D-maatwerkschoen

Ecco zet stap in 3D-maatwerkschoen
In hartje Amsterdam bevindt zich W-21: een conceptwinkel van het Deense schoenenmerk Ecco. In die winkel worden seizoensgebonden schoenen verkocht. Dit keer worden bezoekers ondergedompeld met maatwerkschoenen. Het schoeisel wordt gerealiseerd in samenwerking met Dassault Systèmes. Die Franse 3D-specialist, met kantoren in Nederland en België, zet data om in een 3D-model en print dit vervolgens binnen een uur.

Een groep (inter)nationale journalisten is uitgenodigd om het proces rondom de zogenaamde Quant-U-maatwerkschoen te ervaren. ‘Niemand heeft twee dezelfde voeten en momenteel wordt enkel maatwerk geleverd via een orthopeed. Via deze pilot willen we maatwerkschoenen voor iedereen toegankelijk maken’, vertelt Patrizio Carlucci, hoofd van Innovation Lab Ecco (ILE), over de aanleiding van het project.

Drie stappen

Wie verwacht dat de gehele schoen uit de 3D-printer komt, heeft het mis. De print is beperkt tot één onderdeel, namelijk de middenzool. Dit is volgens Ecco het hart van de schoen. Hiermee wil het bedrijf gebruikers het juiste comfort bieden, afgestemd op de voet en loopgewoontes. Om dit te realiseren, is het proces opgesplitst in drie stappen. Lees het hele artikel op de website van Channelweb

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.