Een selfie 3D-printen? Dat kan met deze app

Een selfie 3D-printen? Dat kan met deze app

Een selfie 3D-printen? Dat kan met deze app
Het maken van een selfie is razend populair onder jong en oud. Iedereen die in het bezit is van een mobile telefoon of een tablet, waarmee je foto’s kunt maken, heeft ooit wel eens een selfie van zichzelf gemaakt. En voor wie graag een 3D versie van zijn of haar selfie wilt hebben, is er goed nieuws.

Twee bedrijven hebben de handen in een geslagen om iedereen in de toekomst een 3D-print van zijn of haar selfie te laten printen. Het Zwitserse bedrijf Dacuda en het Zweedse Volumental creëerden samen een mobiele app waarmee liefhebbers een foto kunnen laten printen in 3D.

Voor het maken van een selfie via de app wordt een soort scan genomen van de persoon door de telefoon of de tabelt van links naar rechts te laten bewegen. Hierdoor wordt een 3D-beeld van het gezicht van de persoon gevormd. Vervolgens kunnen de gebruikers de foto doorsturen via de app naar het bedrijf toe. Bij het bedrijf zal de selfie worden 3D-geprint. Het bedrijf verstuurt daarna de 3D-print per post.

Wie interesse heeft in zo’n selfie, moet wel beschikken over een iPhone 5-6 of de nieuwste versies van de iPad. Volgens Alexander Ilic, oprichter van Dacuda, werkt de app ook wel op Android 5.0, maar slechts op bepaalde toestellen met de juiste camera software.

Ilic verwacht dat de software de komende tijd wereldwijd beschikbaar zal zijn en dat de software ook mogelijk gratis zal zijn voor de gebruikers ervan. Het bedrijf wil de winst uithalen in de 3D-prints.

Foto: Dacuda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.