Eerste deel 3D-geprinte brug in Amsterdam is af

Eerste deel 3D-geprinte brug in Amsterdam is af

Eerste deel 3D-geprinte brug in Amsterdam is af
In Amsterdam wordt al twee jaar gewerkt aan een 3D-geprinte brug van staal. Het eerste deel van de 3D-geprinte brug is inmiddels af. Eind 2018 moet de brug klaar zijn. Op de NDSM-werf in Amsterdam Noord wordt in een loods door MX3D gewerkt aan de wereld primeur. In de loods staan robots zo groot als mensen die de primeur mogelijk maken.

Sinds 2015 zijn de mensen van MX3D bezig met het testen en printen van verschillende soorten materialen en constructies. In de loods is de eerste weken veel geëxperimenteerd. Zo staat midden in het kantoor een van roestvrij staal 3D-geprinte fiets, het resultaat van een samenwerking met de TU Delft.

De 3D-geprinte brug wordt eerst nog in de loods van MX3D geprint, waarna de brug in het najaar van 2018 wordt verplaatst naar de definitieve locatie aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam.

Brug in Groningen

Niet alleen in Amsterdam wordt er gewerkt aan een brug uit de 3D-printer. Sinds kort wordt er in Groningen ook gewerkt an een brug uit de 3D-printer. Hier gaat het om onderdelen die van beton zijn geprint.

In het Spaanse Alcobendas hebben ze ook een brug gemaakt met behulp van een 3D-printer. De 3D-geprinte brug is ontworpen en gebouwd door ingenieursbureau Acciona uit Madrid. Dit stukje infrastructuur overbrugt een smalle kreek in stadspark Castilla La Mancha Park.

Foto: MX3D

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.