Eerste restaurant in Nederland met 3D-geprint voedsel

Eerste restaurant in Nederland met 3D-geprint voedsel

Eerste restaurant in Nederland met 3D-geprint voedsel
De Nederlandse 3D-printerfabrikant byFlow opent in Venlo een pop-up restaurant waar een hele bijzondere vijfgangendiner zal worden geserveerd. Het vijfgangendiner komt namelijk uit een 3D-printer. Het restaurant is het resultaat van internationale samenwerking tussen ontwerpers, koks en technici uit Londen, Barcelona en Maastricht.

Het vijfgangendiner uit de 3D-printer is onderdeel van het 3D Food Printing Conference wat voor de tweede jaar wordt georganiseerd. Technologiebedrijven laten zien wat er tegenwoordig allemaal kan met voedsel en 3D-printers.

Vijfgangendiner

Waar het vijfgangendiner van vanavond uit zal bestaan, is nog niet helemaal duidelijk. “Wat we wel weten is dat het een combinatie wordt van zoete en normale gerechten”, zegt organisator Pieter Hermans. Er wordt vlees geserveerd en er worden producten opgelost in champagne. Het wordt een normale diner alleen zullen de kleuren er wat anders uit komen te zien.

Het 3D-printen van het voedsel gaat op dezelfde manier als met het printen van plastic. Het zal laagje voor laagje worden geprint.” Er wordt ook gewerkt met verse producten. “Je kunt producten ’s ochtends geschikt maken voor de 3D-printer en het dan ’s avonds al opeten.”

Volgens Hermans kan deze 3D-print techniek goed worden toegepast in de medische wereld voor mensen die niet goed meer kunnen kauwen. “Denk hier bijvoorbeeld aan ouderen, die krijgen nu vaak smerig goed voorgeschoteld”. Met een 3D-printer hoeft dat niet meer. Je kunt aardappelen en wortels zo printen dat het goed te kauwen is zonder dat het vloeibaar wordt.

Restaurant in Nederland met 3D-geprint voedsel

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.