Tweede plaats voor Additive Industries in Innovatietop 100

Eindhovens systeem 3d-printen op beurs in VS

Eindhovens systeem 3d-printen op beurs in VS
Het Eindhovense Additive Industries heeft dinsdag zijn eerste complete 3d-metaalprintsysteem geïntroduceerd. Directeur Daan Kersten onthulde tijdens de 3d-beurs Rapid 2015 in Longbeach in Californië de naam van zijn eerste product: MetalFAB1.

Volgens Kersten kan het eerste systeem, waarmee productiebedrijven geautomatiseerd onderdelen met 3d-printers maken, eind dit jaar worden geleverd. Het systeem van Additive Industries, een bedrijf dat op initiatief van acht toeleverende bedrijven in de regio is opgericht, moet het mogelijk maken om bestaande 3d-metaalprinters daadwerkelijk in te zetten voor productiedoeleinden.

“Wij zorgen met ons systeem dat 3d-metaalprinters, die nu nog in laboratoria of alleen voor het maken van prototypes worden gebruikt, efficiënt in de productie kunnen worden ingezet.

Hoge eisen
Daarbij moet voldaan worden aan hoge industriële eisen als het gaat om nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van de onderdelen. Tegelijk moeten de voordelen van 3d-printen, vooral de flexibiliteit bij het wisselen van te maken onderdelen, ten volle worden uitgebuit”, aldus Kersten.

Additive Industries heeft robotsystemen gebouwd die de handelingen overnemen die nodig zijn ter voorbereiding van een metaalprint en voor de nabewerking. Met 3d-printbestanden, die vanuit ontwerpprogramma’s voor onderdelen worden gegenereerd, kan het systeem met weinig tussenkomst van mensenhanden tot productie overgaan.

(Bron: ED)

Foto: Additive Industries

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.